Author Topic: New to me LS130 ...  (Read 3618 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mike S

  • Posts: 32
Re: New to me LS130 ...
« Reply #30 on: April 17, 2018, 12:53 PM »

And to the op, the grease that Festool uses can certainly seperate if the tool sits without getting hot for awhile.   In that case, some oil will leak out wherever it finds it's way.   No big deal.

That is good to know.  I am expecting a call from Big Green tomorrow to see how they want to handle it.

Due to other reasons, I didn't get to try it out this weekend.  I have pretty decent degree of confidence it is just fine.  I was just surprised to see the schmoo in the box.

Issue resolution update:  I cleaned the schmoo off of the sander and let it sit for another couple days.  Big Green service called me yesterday and echoed the same diagnosis that @yetihunter suggested.

Plugged it in, it runs fine.  Will try to put it to use soon. 

Interesting tool, but I certainly would not believe that this is a good tool for paint stripping that I feel that some folks said they were trying to use it for.  Based on physical size, stroke, etc, I would suspect this is good for medium to fine sanding of preferably fairly bare-ish wood.    I personally believe in the scraping method or heat and scrape for paint stripping, not trying to gouge it off with a sander. 

I do know exactly what projects I will be putting this to use for, however.

BTW, thanks all, and special hat tip to @yetihunter

Festool USA does not pre-approve the contents of this website nor endorse the application or use of any Festool product in any way other than in the manner described in the Festool Instruction Manual. To reduce the risk of serious injury and/or damage to your Festool product, always read, understand and follow all warnings and instructions in your Festool product's Instruction Manual. Although Festool strives for accuracy in the website material, the website may contain inaccuracies. Festool makes no representations about the accuracy, reliability, completeness or timeliness of the material on this website or about the results to be obtained from using the website. Festool and its affiliates cannot be responsible for improper postings or your reliance on the website's material. Your use of any material contained on this website is entirely at your own risk. The content contained on this site is provided for informational purposes only and does not constitute professional advice.


Offline SRSemenza

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 8644
  • Finger Lakes Region, NY State , USA
Re: New to me LS130 ...
« Reply #31 on: April 17, 2018, 02:17 PM »

And to the op, the grease that Festool uses can certainly seperate if the tool sits without getting hot for awhile.   In that case, some oil will leak out wherever it finds it's way.   No big deal.

That is good to know.  I am expecting a call from Big Green tomorrow to see how they want to handle it.

Due to other reasons, I didn't get to try it out this weekend.  I have pretty decent degree of confidence it is just fine.  I was just surprised to see the schmoo in the box.

Issue resolution update:  I cleaned the schmoo off of the sander and let it sit for another couple days.  Big Green service called me yesterday and echoed the same diagnosis that @yetihunter suggested.

Plugged it in, it runs fine.  Will try to put it to use soon. 

Interesting tool, but I certainly would not believe that this is a good tool for paint stripping that I feel that some folks said they were trying to use it for.  Based on physical size, stroke, etc, I would suspect this is good for medium to fine sanding of preferably fairly bare-ish wood.    I personally believe in the scraping method or heat and scrape for paint stripping, not trying to gouge it off with a sander. 

I do know exactly what projects I will be putting this to use for, however.

BTW, thanks all, and special hat tip to @yetihunter.

Maybe post about the projects when you do them. That sander does not get a lot of attention.

Seth

Offline yetihunter

  • Posts: 570
Re: New to me LS130 ...
« Reply #32 on: April 18, 2018, 03:10 AM »
I pretty much used it exclusively on a router sled.  [big grin]