Having trouble with your Festool power tool? Well, we're here to help you. Before posting to the forum, give us a chance to diagnose and resolve your issue. In the U.S. and Canada, call us toll-free at 888-337-8600 on Monday-Friday between 8a-5p EST or contact us via email at service@festoolusa.com. For other countries, please visit http://www.festool.com for contact information for your local Festool service department.

Author Topic: Cyclone on a ct22  (Read 1634 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Garry

  • Posts: 391
    • AVID
Cyclone on a ct22
« on: October 12, 2018, 11:39 AM »
Any reason the new cyclone wouldn’t work on my older ct22? 

http://www.avidhome.com  You're only young once, but you can be immature forever!

Festool USA does not pre-approve the contents of this website nor endorse the application or use of any Festool product in any way other than in the manner described in the Festool Instruction Manual. To reduce the risk of serious injury and/or damage to your Festool product, always read, understand and follow all warnings and instructions in your Festool product's Instruction Manual. Although Festool strives for accuracy in the website material, the website may contain inaccuracies. Festool makes no representations about the accuracy, reliability, completeness or timeliness of the material on this website or about the results to be obtained from using the website. Festool and its affiliates cannot be responsible for improper postings or your reliance on the website's material. Your use of any material contained on this website is entirely at your own risk. The content contained on this site is provided for informational purposes only and does not constitute professional advice.


Offline Festool USA

  • Festool USA Employee
    FOG Administrator
  • *
  • Posts: 8430
    • Festool USA
Re: Cyclone on a ct22
« Reply #1 on: October 12, 2018, 02:29 PM »
When using CT CYCLONE on a CT 22/33, there should be no harm. HOWEVER, these vacuums were not tested for any longterm effect.  These vacuums have a different design than those of today and were out of production for some time now.  They were equipped to use filter bags and a dual filter system.  They also have good CFM, so it should not present a problem.  But again, use at your own risk.

(Tyler / Rick)

Offline Garry

  • Posts: 391
    • AVID
Re: Cyclone on a ct22
« Reply #2 on: October 17, 2018, 10:12 PM »
Thanks, Festool. I decided to give it a shot.  Picked one up from Apex saw works in Reno today.

I normally order through Uncle Bob, but he’s been radio silent for the last couple of weeks.

Worst case scenario, my 10 year old DC blows up and you guys get to sell a new one.

Best case, you don’t.
http://www.avidhome.com  You're only young once, but you can be immature forever!

Offline Claimdude

  • Posts: 359
Re: Cyclone on a ct22
« Reply #3 on: October 18, 2018, 08:29 AM »
I have had a DD Deluxe on my CT22 for 5 or 6 years with no issues at all. Wouldn't even consider going back to the standard CT without a cyclone...

Jack

Any reason the new cyclone wouldn’t work on my older ct22?

Offline aloysius

  • Posts: 345
Re: Cyclone on a ct22
« Reply #4 on: October 18, 2018, 08:04 PM »
I have had a DD Deluxe on my CT22 for 5 or 6 years with no issues at all. Wouldn't even consider going back to the standard CT without a cyclone...

Jack

Any reason the new cyclone wouldn’t work on my older ct22?

Same here.
FOG-wit since '95:  Some say since birth...

Offline jacko9

  • Posts: 2381
Re: Cyclone on a ct22
« Reply #5 on: October 18, 2018, 09:07 PM »
I have the Onieda cyclone with my CT22 for the past several years without any issues.