Having trouble with your Festool power tool? Well, we're here to help you. Before posting to the forum, give us a chance to diagnose and resolve your issue. In the U.S. and Canada, call us toll-free at 888-337-8600 on Monday-Friday between 8a-5p EST or contact us via email at service@festoolusa.com. For other countries, please visit http://www.festool.com for contact information for your local Festool service department.

Author Topic: Conturo problem  (Read 776 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline csamain

  • Posts: 3
Conturo problem
« on: March 24, 2019, 05:04 AM »
Hello !  :)

I start using my festool conturo but I have a big problem: I use my conturo in stationary mode with the  mft/3 ap table and most of the time, when I start gluing, the band is not not driven by the mechanism, the roller turns but the edgeband does not move. So, I have glue everywhere, I can not even interrupt the process ...

I probably have to go wrong but I do not know when or why ... I open the notch to insert my abs band 2mm, I tighten up and then I open 2 clicks. Right?
He writes on the screen that the band is validated and I start it but it does not move, the roller slides on the band! not even 1mm... I tried to insert the band a little more or several cm, it has no effect, .

It has already worked but I do not know how, I proceed in the same way it seems to me... Sometimes the band goes by itself and everything is fine, sometimes it gets stuck and it's stuff :-(

Do you have an idea for not having this problem? Sorry for my english, it's not my mother tongue :)

Festool USA does not pre-approve the contents of this website nor endorse the application or use of any Festool product in any way other than in the manner described in the Festool Instruction Manual. To reduce the risk of serious injury and/or damage to your Festool product, always read, understand and follow all warnings and instructions in your Festool product's Instruction Manual. Although Festool strives for accuracy in the website material, the website may contain inaccuracies. Festool makes no representations about the accuracy, reliability, completeness or timeliness of the material on this website or about the results to be obtained from using the website. Festool and its affiliates cannot be responsible for improper postings or your reliance on the website's material. Your use of any material contained on this website is entirely at your own risk. The content contained on this site is provided for informational purposes only and does not constitute professional advice.


Offline escan

  • Posts: 68
Re: Conturo problem
« Reply #1 on: March 25, 2019, 09:10 AM »
I've also had banding not insert or eject smoothly. Not sure if its weather or moisture related, or maybe a friction issue but giving it a hand helps to facilitate the in-feed and out-feed. Raising up a 3-4 clicks also helps, just make sure you have enough banding height.