Having trouble with your Festool power tool? Well, we're here to help you. Before posting to the forum, give us a chance to diagnose and resolve your issue. In the U.S. and Canada, call us toll-free at 888-337-8600 on Monday-Friday between 8a-5p EST or contact us via email at service@festoolusa.com. For other countries, please visit http://www.festool.com for contact information for your local Festool service department.

Author Topic: RO 125 FEQ-Plus Not Working  (Read 3160 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hteeth

  • Posts: 2
RO 125 FEQ-Plus Not Working
« on: January 05, 2011, 04:57 PM »
We use  the RO 125 sander here at my work, and recently it simply stopped working. I opened the two access panels on the side of the sander unit, checked voltage across these two points, and it read 120v, so the cord/connections seem to be good. any ideas ?
« Last Edit: January 06, 2011, 11:13 AM by hteeth »

Festool USA does not pre-approve the contents of this website nor endorse the application or use of any Festool product in any way other than in the manner described in the Festool Instruction Manual. To reduce the risk of serious injury and/or damage to your Festool product, always read, understand and follow all warnings and instructions in your Festool product's Instruction Manual. Although Festool strives for accuracy in the website material, the website may contain inaccuracies. Festool makes no representations about the accuracy, reliability, completeness or timeliness of the material on this website or about the results to be obtained from using the website. Festool and its affiliates cannot be responsible for improper postings or your reliance on the website's material. Your use of any material contained on this website is entirely at your own risk. The content contained on this site is provided for informational purposes only and does not constitute professional advice.


Offline Festool USA

  • Festool USA Employee
    FOG Administrator
  • *
  • Posts: 8429
    • Festool USA
Re: RO 125 FEQ-Plus Not Working
« Reply #1 on: January 05, 2011, 05:00 PM »
Sorry to hear that you're having trouble with your RO 125. It would be best if you call our service department. They can help diagnose the problem and offer assistance in getting it working again. I would not recommend making further attempts to service it yourself for safety reasons. The number for service is on your tool and below in my signature.

Welcome to the forum.

Shane Holland
Festool USA

Offline hteeth

  • Posts: 2
Re: RO 125 FEQ-Plus Not Working
« Reply #2 on: January 06, 2011, 11:14 AM »
Just to inform anyone who is reading....
Contacted Festool, and they said that when the carbon on the brushes wears too low, the sander has an auto-stop feature.....
ordering the replacement parts today, and will post if this is the problem..

Offline arakyd

  • Posts: 1
Re: RO 125 FEQ-Plus Not Working
« Reply #3 on: April 23, 2019, 03:00 PM »
how did this work out for ya?

Offline Alex

  • Posts: 6077
Re: RO 125 FEQ-Plus Not Working
« Reply #4 on: April 23, 2019, 03:09 PM »
Welcome to the forum arakyd.

Remarkable, you make your first post 10,5 years after joining, asking a question to a guy who hasn't been here for over 8 years. 

My guess is he got his sander back working again after replacing the brushes.  [cool]

Offline mrB

  • Posts: 557
Re: RO 125 FEQ-Plus Not Working
« Reply #5 on: April 23, 2019, 04:09 PM »
My ro125 just stopped dead one day last year. I swapped the brushes over (this often gives a bit more life to a tool that's worn its brushes) but with out a peep of life from it I thought it was probably a more severe issue. But i bought some brushes on ebay for £4 and boom, back in business.  [big grin]
there's nothing like the right tool for the job